Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |
Søg

Region SyddanmarkHandicapcenter Fyn

Handicapcenter FynpilAfdelingerpilBørnehusene - Stjernen

Børnehusene - Stjernen

Børnehusene Stjernen er et døgntilbud for børn og unge op til 24 år med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Der er 3 afdelinger med 24 døgnpladser.

Målgruppen

Målgruppen er børn og unge med svære hjerneskader og flere funktionsnedsættelser, der også kan have tilknytningsvanskeligheder eller autismerelaterede problemer. Målgruppen kan have diagnoser og syndromer som Down Syndrom, Angelmanns, Jouberts, Lesch Neuhans og Føtalt alkohol syndrom. Målgruppen kan også have epilepsi, spasticitet, syns- og hørenedsættelser. Enkelte i målgruppen har et verbalt sprog, mens andre kommunikerer med lyde, kropssprog og metoder som tegn til tale. De fleste har brug for hjælp til alle hverdagens funktioner.

Specialer

Børnehusene har specialviden om børn og unge med
• særlige pleje- og omsorgsbehov
• syns- og hørenedsættelse
nonverbalt sprog
• fysiske og psykiske begrænsninger
• syndromer
• sociale- og adfærdsmæssige problemer
• mentalt bedrefungerende, men med multible fysiske vanskeligheder

Beliggenhed og faciliteter

Børnehusene Stjernen ligger i Fraugde i udkanten af Odense. Bygningen er fra 2014, det er en næsten stjerneformet bygning, med hver af de 3 afdelinger placeret i en bygningens ”arme”.

Der er udendørsområder med plads til leg og udfoldelse. Der er plads til aktiviteter for kørestolsbrugere, sansemæssige oplevelser til svagtseende samt mulighed for boldspil, løbebånd og cykling for mobile børn.

Børnehusene Stjernen er tilknyttet Børneterapiens fysioterapeuter og ergoterapeuter.  Læs mere om Børneterapien

Der er mulighed for konsultationer af neurologer, ortopæder og psykiatere fra Odense Universitetshospital, på bostedet, når børnene skal have undersøgelser. Det er også muligt at beholde egen læge.

Boligerne

Børnehusene Stjernen har et hjemligt og sansestimulerende miljø med en stemning, der gør, at børn og forældre har lyst til at være her. Værelserne er lyse et-rums boliger med højt til loftet og eget handicaptoilet. Værelserne er børnenes og de unges hjem, og er indrettet med personlige ting og efter barnets/den unges ønsker. Ved indflytning har forældre mulighed for at hjælpe med- eller at stå for indretningen af værelset.

Aktiviteter

Hverdagen på Stjernen tilrettelægges udfra den enkeltes ønsker og funktionsniveau. Mange af børnene og de unge i skole på Nørrebjergskolen, der ligger 1-2 km. fra Stjernen.

Der er faste årlige traditioner for arrangementer, som forældre og pårørende inviteres til.

Pædagogik

Det er Børnehusenes mission at være det bedste alternativ og supplement til barnets hjem, og at give alle børn og unge udviklingsmuligheder i trygge, omsorgsfulde og stimulerende rammer.  

På Stjernen arbejder vi ud fra en rehabiliterende tilgang. Vi arbejder anerkendende og ressourcefokuseret og tager udgangspunkt i den enkelte i valget af metoder. Vi anvender bl.a. metoderne Plan98, KRAP og Low Arousal.

Samarbejdet med pårørende

Vi anser forældre for at være de vigtigste personer for barnet og den unge. Forældre og familie er velkomne på Stjernen. Forældre har også mulighed for at deltage i møder og lægebesøg. Vi inddrager forældre i barnets/den unges hverdag og anvender forældres erfaringer og viden.

Forældre inviteres til to årlige børnemøder, to årlige forældremøder samt til arrangementer i hver afdeling.

 

Vi har produceret en række videoer der fortæller om livet på Stjernen

Sanserummet

Pædagogikken

Kommunikationspasset

Køkkenet

Fysio- og ergoterapi

Bygningen

Forældre

 

 


Senest opdateret den19-02-2019
Skriv tilSocialområdet